Bodypump...

Den:2011-04-30 Kl: 08:52:49 / Vardagslivet / Kommentarer: 0
Nu ska jag bege mig mot gymmet och köra lite bodypump och komma igång såhär på lördagsmorgonen.
Halv tio börjar passet vilket jag tycker är en kanon tid, det är inte för tidigt och inte för sent. Och jag som ändå vaknar vid 8 snåret och inte sover så länge passar det perfekt.
Hoppas dom har bra musik idag nu bara ;)

Fredags mys, eller inte....

Den:2011-04-29 Kl: 17:16:47 / Vardagslivet / Kommentarer: 0
Denna fredag har inte var en mysigt fredag direkt. Heldag i skolan från 8-17 med demenskursen som innebar basgrupp, föreläsning och seminarie, sedan hem och räkna igenom matte tentan och nu går mitt huvud åt. Får nog släppa plugget för idag och ta nya tag imorgon.
Nu ska jag snart möta upp Hanna på stan, köpa med lite kvällsmat och sedan ska vi bege oss hem till Fia och planera vårt boende inför Göteborgs helgen.
Gissa vad vi ska göra då??? Vi ska se roxette igen ;) Wieeeee, i halmstad var de grymma förra året så jag hoppas att dom är minst lika bra iår om inte bättre. Kommer att bli en kanon helg.
Håller på att kollar på skor till jobbet i sommar. Vill inte ha tråkiga tofflor utan fina mjuka clogs / träskor inneskor. Så jag måste ta mig en sväng på stan och se vilka som jag ska önska mig i födelsedagspresent när jag fyller.
Vet iaf att jag vill ha ett par röda men har inte bestämt om jag ska ha med öppen tå eller stängd.
Öppen tå är snyggast med stängd tå är mer praktiskt. ;)
Finns så många olika modeller men ett par ska jag nog lyckas införskaffa mig ;)
Nu blir det några tal till och sen tar jag fredags kväll!
Trevlig Valborgs helg ;)

Full fart hela torsdagen.....

Den:2011-04-28 Kl: 20:28:23 / Vardagslivet / Kommentarer: 1
Började dagen med att åka till demensboendet och ha en halv praktik dag, så nu är man klar med det och har fått sig lite kött på benen inför handlingsplanen som ska skrivas.
Därefter var det bara att köra hem till tvättiden som redan hade börjat, slänga in två maskiner med tvätt som välbehövligt behövde lukta sköljmedel igen ( hade typ bara ett par strumpor och trosor kvar i lådan). Upp och laga mat, eller rättare sagt värma det som blev kvar från igår och sedan sätta sig med läkemedelberäkningen och räkna fem häften.
När detta sedan var klart gjorde jag lite snabbt klart basgruppen inför imorgon och en powerpoint till seminariet.
Sedan la jag mig på min hemma gjorda "balkong" i rummet och sov-sola en timma innan det var dags att springa ner till stan och gå på afro med Jenna.
Nu är jag äntligen hemma och MÅSTE hoppa in i duschen men fastna i soffan, helt utslagen.
För ett tag sedan när jag var hemma en sväng i Fimpen så hade Sanna D så fina små söta virkade bakverk, så nu har jag skaffat mig ett eget litet konditori här hemma ;) Kak fatet är tillfälligt tills jag hittar drömkak fatet :)
Nu blir det lite frukt och kesella, är enormt sötsugen men vi kör på det nyttiga godiset ett tag till, sen duschen ;)

Kassler & Broccoli gratäng.

Den:2011-04-27 Kl: 19:10:38 / Vardagslivet / Kommentarer: 2
Hemkommen från Linköping och en dag med Examensarbete som det numera heter. Idag kändes det bra med uppsatsen nu när man har fått bekräftelse på att man är på rätt spår. Så nu är det bara att köra på ;)
En väldigt bra och rolig C-uppsats partner har jag med.
Meningen var att jag skulle räkna matte nu när jag kom hem men efter kl 17.00 har jag väldigt svårt att koncentrera mig på vad jag ska göra och speciellt när det handlar om att räkna. Huvudet är inte riktigt på topp då. Så vi får helt enkelt ta nya tag imorgon efter en förmiddag på demensboendet.
Och så var de det där med mat. Jag har absolut ingen fantasi när det kommer till det ämnet, och nu när man kör Lotties GI så är det ännu värre än vanligt ;) Men i kväll bjuds det på en kassler och broccoli gratäng i slottet. Det kommer säkert slinka ner, börjar bli lite trött på ägg röra nu.
Slänger upp en gammal bild jag hittade på datorn med ;) Det var länge sedan och vi var så små och oskyldiga. Eller vissa av oss var oskyldiga iaf ;) ta åt er, ni vet vilka ni är.
Och i år så fyller man 25 år, halvvägs till 50 och rynkorna i pannan börjar visa sig mer och mer. Dags att gå till affären och införskaffa anti rynk kräm för förebyggande syfte.
Många år sedan man såg ut såhär ;)

Grå onsdag!

Den:2011-04-27 Kl: 09:04:01 / Vardagslivet / Kommentarer: 0
Märks direkt när det är dåligt väder ute, för jag sover mycket hårdare och det är mörkare i mitt lilla slott och mycket svårare att gå upp när klockan ringer. Men efter regn kommer solsken och en grön miljö med massa fina blommor ;) Så det är okej att det får vara lite sämre väder en dag så att vi får finare natur, eller vad säger du Alina ;)?
Men nu är jag i alla fall uppe, påklädd, färdig äten och redo att gå till bussen, ta mig till Linköping, skriva c-uppsats, träffa handledaren och sedan åka hem igen och ta tag i lite matte.
Sitter och lyssnar på nyhetsmorgon i soffan och de pratar om saltintag, man kan jämföra att man får i sig sitt dagsbehov av salt om man äter en hel pizza. Och då kan jag berätta att jag får nog i mig mitt dagsbehov av salt och 10 ggr till på det. Tex äggen i morse krävde att de ville ha salt på sig och lunchen kommer också behöva en skvätt. Kanske borde dra ner på mitt saltande annars kommer jag väll att ha hypertoni när jag är 30 och gå på Enalapril.
Hmmmm, dags att tänka till en smula, men hur ska jag kunna äta ägg utan salt? Dagen I-lands problem.
Glöm inte paraflax och stövlarna idag!

GI bröd

Den:2011-04-26 Kl: 22:16:15 / Vardagslivet / Kommentarer: 1
Gårdagens kväll bestod av att ge sig på ett tappert försök till att baka GI bröd. Har vart jätteduktig nu i en månad utan bröd, pasta, ris potatis (de stora kolhydrats källorna) men saknar mackor med gott pålägg något så fruktansvärt mycket. Så nu skulle jag baka ett bröd utan mjöl ;)
Brödet innehöll ägg, pheladelphia ost, fiberhusk och salt, men tyvärr så tyckte jag bara att det smakade ägg om allting och det gick inte alls att jämföra med en god limpa. Inte för att mina förväntningar var så höga men jag trodde att det skulle bli lite mera mack-känsla över det hela än vad det blev.

Här är resultatet iaf, men jag rekommenderar det inte. Fy.
Annars har dagen bestått av En halvdag praktik på ett demens boende, läkemedelsplugg, klännings letande, spinning pass och kvällsmat med Alexandra & Alina. En bra effektiv dag.
Nu blir det dessvärre sängen och i morgon väntar en dag i Linköping med C-uppsatsande med Petra.
God natt ;)

Skriva av sig lite?

Den:2011-04-25 Kl: 15:40:01 / Vardagslivet / Kommentarer: 0
Hur många försök ska man ge en blogg?

Jag har i och för sig inte försökt så många gånger men lyckas däremot inte hålla en kontinuerlig uppdatering.
Men med lite tjat från vänner så ger jag det ett tappert försök igen, lite när jag känner för det och har tiden ;) Så här får ni ett litet inlägg, inte det intressantaste men egentligen hur många lyckas skriva bra, givande inlägg varje gång?!?
En sak som jag har bestämt mig för nu är att blicka framåt, inget mer tillbaka tänkande för vad tjänar det till egentligen.?  Ingenting!
Innerst inne vet och förstår jag hur allt är men att det ska vara så svårt och ta så lång tid visste jag inte. Men nog med det nu, så här kan man inte hålla på. Det mår ingen bra utav, dags att börja fokusera på sig själv lite mer.
Kanske låter lite själviskt skrivet men också välbehövligt ;)
Nu är det i alla fall vår, soligt, varmt, blommor, fåglar, sköna promenader och massa rörelse på stan. Då mår man bra. Att ta en fika i vårsolen eller en morgonpromenad och känna att solen redan värmer är inte fel och höjer livskvaliteten enormt. Samtidigt som man höjer d-vitamin nivån i kroppen, motverkar osteoporos och får mer serotonin ;)
Påsken är över, har jobbet hela helgen, lite lätt förtjänta extra pengar som kommer gå åt som smör i solsken i sommar ;) På väg till jobbet kl 07,30 möttes jag av denna härliga bild som gjorde min dag.
Nu ska jag ta ta tag i mitt lilla slott här hemma. Har rensat garderoben, lådor, sprungit upp och ner till källaren och nu blir det att damma och dammsuga stället. Lite plugg på det med sedan kan jag klappa mig själv på axeln.
Undra om man ska ge sig på att baka GI bröd i kväll?

RSS 2.0